Onze top 5 favoriete terrassen aan het water in Nederland

boot huren

Er is niets zo ontspannend als een dagje op het water met familie of vrienden. Ook als je geen boot hebt, kun je heel gemakkelijk een sloepje huren voor een ontspannend dagje uit. Omdat je niet ieder weekend op water bent, weet je misschien niet goed welke plekken leuk zijn om heen te gaan. Daarom zetten wij in dit artikel onze top 5 favoriete terrassen aan het water in Nederland voor je op een rij!

Favoriet terras 1: Café de Huiskamer in de haven van Breda

Wie zijn boot graag midden in de stad wil aanleggen, gaat naar de haven in Breda. Direct naast cultureel erfgoed ‘Spanjaardsgat’ bevindt zich de oude haven van Breda, waar je jouw boot aanlegt onder een hele rits van gezellige terrassen. Ons favoriete terras is dat van De Huiskamer, het spelletjescafé op de hoek waar zich in de zomer een heuse biertuin ontpopt. Dompel je onder in de Brabantse gezelligheid en vaar met jouw sloep door het centrum van het prachtige Breda!

Favoriet terras 2: Beach Club Koers Zuid in Roermond

Dat je niet naar een tropisch oord hoeft af te reizen om je op vakantie in een surfparadijs te wanen, bewijst Beach Club Koers Zuid in Roermond. Als je met de sloep afreist, is alleen de reis ernaar toe al een avontuur. Wie denkt dat in de omgeving van Roermond niets te beleven valt, moet zeker eens langs bij de nummer 2 op onze lijst met favoriete terrassen! Wil je suppen, windsurfen of gewoon genieten van een tropische cocktail? Koers Zuid zegt Aloha! Laat je verrassen en geniet.

Favoriet terras 3: Down Under in Nieuwegein

Voor iedereen die op zoek is naar een gemoedelijke sfeer, is Down Under een echte aanrader. Ga je een boot huren met familie of houd je een dagje uit met vriendinnen? Dan is ons favoriete terras in Nieuwegein the place to be. Bij Down Under geniet je dagelijks van vers biologisch eten uit een van de foodtrucks op het terrein. Wij zijn niet de enige die dit top plekje hebben ontdekt: dit terras werd onlangs uitgeroepen tot het beste terras van de provincie Utrecht!

Favoriet terras 4: Harvest Coffee Brewers in Rotterdam

Zin in koffie met een rauw randje? Harvest Coffee Brewers wordt gerund door Australische eigenaars en bevindt zich in het Maritiem District van Rotterdam, direct gelegen aan het water. Naast heerlijke koffie vind je hier een verrassend brunch menu. Pluspunt: toeristische trekpleisters zoals de Erasmusbrug, de Euromast, het Maritiem Museum en de Kunsthal zijn binnen vaarbereik om jullie dagje uit compleet te maken!

Favoriet terras 5: Restaurant Ame Gijs in Hindeloopen

Op vakantie in eigen land? Dan mag een uitstapje naar het Friese Hindeloopen niet ontbreken. In de haven vind je allerlei gezellige terrassen, maar Ame Gijs is toch wel onze favoriet. Dit komt vooral door hun terras, dat direct aan de haven is gelegen en een prachtig uitzicht over het IJsselmeer geeft. Plan ook zeker even tijd in om Hindeloopen te bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *