Winteruitjes

De Leistert

We merken het alweer, de bladeren zijn grotendeels van de bomen gewaaid en liggen op de grond. Het wordt sneller donker en het wordt zeker kouder buiten. Al met al hebben we de zomer ingeleverd voor de herfst en begint ook alweer de meteorologische winter. De kans op binnen blijven is ook groot en om nu een vakantiehuisje te huren heeft ook weinig zin. Zou je denken? Niets is minder waar, want ook nu en tijdens de winter is naar buitengaan echt heerlijk! Het is goed om tijdens deze periode van het jaar er even tussenuit te gaan. Het is goed voor de weerstand en het humeur. Daarom hebben wij een aantal leuke winteruitjes voor je op een rijtje gezet.

Heerlijke wandelingen maken met de hond

Wil je er tussenuit met de hond? Denk dan eens aan een mooie wandeling over het strand, zoals het strand van Zeeland, van de Waddeneilanden of Noord Holland. Lekker met de hond ravotten in de duinen of op het strand! Ben je niet in de buurt van een strand? Ook lenen de mooie Nationale parken van Nederland zich goed om de mooiste wandelingen te maken. Mooie Nationale Parken bijvoorbeeld zijn:

  • Drents Friese Wold in de buurt van Diever, Appelscha en Elsloo
  • Hoge Veluwe vlakbij Hoenderloo, Kootwijk en Apeldoorn
  • Loonse en Drunense Duinen in het noorden van Brabant.

Vaak mogen honden hier lekker los lopen en komen ze weer uitgeput thuis. Let op, niet overal mogen ze loslopen, houdt daarom de informatieborden goed in de gaten.

De WinterDroom van de Orchideeën Hoeve

In Luttelgeest bevindt zich de Orchideeën Hoeve. Van 8 tot 31 december worden er duizenden kaarsjes, lampjes en lantaarns aangestoken in het tropische bloemen- en tuinenpark. Alles staat op dat moment in het teken van de kerst en hoor je kerstliedjes, zie je verlichte fonteinen en fladderen er vlinders en papegaaien rond en kom je allerlei bijzondere diertjes tegen. Ontdek de sprookjesachtige winterwereld.

Bergbeklimmen in Nederland

Bergen in Nederland? Hoe bedoel je? Ja, dat kan! In Nederland hebben we ook hoogte. Natuurlijk niet zo als je gewend bent in de Alpen, Ardennen en de Pyreneeën, maar we hebben ze wel. Rondom onze “bergen” heb je prachtige panorama uitzichten. Trek de wandelschoenen aan en maak ook een heerlijke winterse dag er een klimdag van! Waar moet je heen? Hieronder hebben we een paar voor je opgesomd:

  1. Vaalserberg in Vaals, Zuid Limburg
  2. Signaal Imbosch in Rheden, Gelderland
  3. Tankenberg in Losser, Overijssel
  4. Amerongse Berg op de Utrechtse Heuvelrug
  5. Catrijper Nok in Bergen, Noord Holland

Overnachten?

Wil je niet een dag maar meerdere dagen er lekker op uit kunnen tijdens de winterdagen? Kijk dan eens op de website van heerlijkehuisjes.nl voor bijvoorbeeld voor prachtige vakantiehuisjes in Zeeland, lekker aan de kust of een vakantiehuis in Drenthe in de bossen. Kruip uit je winterdip en maak er een heerlijke winterperiode van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *